Sindicatele din învățământ vor tichete de vacanță

tichete

Vestea ca profesorii ar putea ramane fara voucherele de vacanta in acest an a produs nemultumiri in randul sindicalistilor din invatamant. USLIP Iasi sustine ca taierea voucherelor de vacanta nu inrautateste situatia economica, ba din contra, o imbunatateste deoarece acestea se intorc la bugetul statului sub forma de TVA.

Reprezentantii sindicatului incurajeaza acordarea tichetelor de vacanta si mentioneaza beneficiile pentru economie si sectorul Horeca. Eliminarea tichetelor i-ar determina pe bugetari sa opteze pentru vacantele din strainatate.

Laviniu Lacusta, presedinte USLIP Iasi

”Exista o foarte mare suparare in contextul in care Guvernul intentioneaza sa taie voucherele de vacanta in anul 2021 si spun acest lucru prentru ca din pacate aceasta masura vine dupa altele care ne-au vizat pe noi cei din invatamant si nu face decat sa mareasca starea de anxietate din interioarul sistemului. Este o masura pe de alta parte si ilogica din punct de vedere economic pentru ca se stie ca toate studiile care au fost facute au aratat efectul benefic al acestor vouchere de vacanta. Ma gandesc, poate totusi in ultimul moment guvernul va reveni asupra acestei decizii care este una distructiva si economic si social.”

Reprezentanţii USLIP sustin ca, din cei 1.450 lei acordati de către stat prin voucherele de vacanţă mai bine de jumătate, se întorc la bugetul statului sub formă de TVA, impozite pe salarii şi alte impozite indirecte.

Laviniu Lacusta, presedinte USLIP Iasi

Daca ar fi sa ne referim strict la nivelul salariatilor din invatamant, vorbim de aproximativ 11 000 de angajati din zona preuniversitarului care au beneficiat de voucherele de vacanta.

USLIP Iaşi solicită Guvernului să îşi reconsidere intenţia de a anula o măsură care până în prezent şi-a dovedit utilitatea.