Sindicalistii spitalelor CFR din tara protesteaza astazi in fata Ministerului Transporturilor

spitalul cfr

Uniunea Sindicatelor din Spitalele CFR, afiliată la Federaţia Sanitas din România, va picheta astazi sediul Ministerului Transporturilor dupa anuntul ca unitatile medicale vorfi preluate de autoritatile locale sau alte institutii.

„Cum domnul ministru Sorin Mihai Grindeanu a ignorat până în prezent cererile Uniunii Sindicatelor din Spitalele CFR de a discuta subiectul cedării spitalelor din subordine şi impactul asupra celor peste 3.500 de angajaţi, suntem în situaţia de a cere public răspunsuri la următoarele întrebări: Ce statut vor avea, cum vor fi reorganizate şi cum vor funcţiona instituţiile medicale preluate, având în vedere că unele au personalitate juridică, altele nu? Ce garanţii avem că instituţiile care vor prelua unităţile medicale vor păstra destinaţia spaţiilor în care se desfăşoară activitatea medicală în prezent? Ce garanţii se oferă personalului angajat că nu-şi vor pierde locurile de muncă şi drepturile salariale câştigate până în prezent? Nicio instituţie care şi-a manifestat intenţia de preluare nu face vreo referire la actuala organigramă a spitalelor vizate, la contractele colective de muncă în vigoare şi nici la viitoarele organigrame ce vor fi adoptate după absorbţie”, se menţionează într-un comunicat semnat de preşedintele Federaţiei Sanitas, Leonard Bărăscu.

Oamenii se tem ca-si vor pierde locurile de munca dupa ce unitatile medicale aflate acum in subordinea Ministerului Transporturilor vor fi preluate de alte entitati. La Iasi, Spitalul CFR ar putea fi preluat de UMF.