Sindicalistii din Primarii intra in greva generala

Biroul Executiv al Federației Columna Scor a notificat Guvernul cu privire la faptul că de astăzi, încetează suspendarea declanșării grevei generale, convenită între părți la data de 1 februarie 2024. În perioada luni, 18 martie – vineri, 22 martie 2024, în toate cele 1.213 organizații (grupe sindicale din primării) ale Sindicatului Național SCOR – afiliat federației, cei 18.800 de membri vor intra într-o acțiune de protest cu caracter continuu, pe tot parcursul săptămânii, acțiune compusă din:

1. Grevă de avertisment de două ore, în fiecare zi, la ore diferite stabilite aleator.

2. Grevă japoneză cu exces de zel prin care activitatea din primării se va desfășura normal (în afara orelor de grevă de avertisment) dar nici o cerere, lucrare sau activitate nu va fi soluționată decât în termenul maxim prevăzut de lege, de regulă 30 de zile.

„Timp de 6 (șase) săptămâni Guvernul României s-a prefăcut că încearcă să rezolve revendicările salariaților din Administrația Publică Locală. Termenul ”prefăcut” descrie fidel situația, în realitate partea guvernamentală nu și-a respectat în nici un fel angajamentele asumate în această perioadă. În contextul în care, prin ordonanțe de urgență, recent adoptate, sectoare de activitate bugetară precum învățământul/sănătatea/asistența socială au primit majorări salariale de 20%, principala revendicare a membrilor noștri de sindicat din administrația publică locală nu poate fi decât acordarea unei majorării salariale identice. Administrația locală este cea care coordonează și are calitatea de ordonator principal de credite în raport cu instituțiile sanitare si de asistență socială subordonate, fiind total inechitabil ca structura care conduce cele doua servicii subordonate să aibă salarii mai mici cu 20%”, au anuntat sindicalistii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *