Sindicalistii din politie ii bat obrazul ministrului Lucian Bode pe care-l acuza ca nu face nimic pentru ei

politist cusut

În urmă cu o săptămână, în comuna suceveană Bosanci, un fost militar înarmat cu două cuțite, atacă polițiștii sosiți la fața locului și își ucide bunicul, totul petrecându-se fulgerător, în câteva secunde. Politistii fac uz de armamentul din dotare, iar criminalul este imobilizat.

„Nu vreau să analizez elementele de detaliu ale evenimentului, acestea făcând parte din ancheta procurorului criminalist care instrumentează cauza. Ce vreau să aduc în atenție este un obraz. Așa arată obrazul tânărului polițist care a fost victima infracțiunii de ultraj, atacatorul tăindu-l cu un cuțit înainte de a-și duce la bun sfârșit planul, acela de a-și ucide bunicul. Așa arată obrazul unui polițist care până la sfârșitul vieții, când se va privi în oglindă își va aminti că a trecut pe lângă moarte, punându-se în slujba cetățeanului. Dacă nemernicul lovea cu câțiva centimetri mai jos, i-ar fi secționat vena jugulară sau artera carotidă, ceea ce ar fi dus la decesul lui Alex în câteva minute. Și am fi elogiat un erou. Încă unul. Ce s-ar fi întâmplat și dacă Alex ar fi fost trimis să intervină singur, așa cum se practică din ce în ce mai des la IPJ Suceava, patrula nefiind compusă din minim doi polițiști? Vă spun eu, i-am fi scris numele pe o plachetă rece, avansat post-mortem în grad de ofițer. L-am fi așezat în locul de veșnicie, alături de eroul Sorin Vezeteu”, mentioneaza Bogdan Banica, Președinte executiv al Sindicatului Național al Polițiștilor din România

Acesta ii atrage atentia ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode ca nu face nimic pentru politisti.

„Eu nu mai vreau eroi post-mortem, domnule pseudoministru. Țara asta nu are nevoie de eroi. Țara are nevoie de polițiști dedicați, motivați să își îndeplinească atribuțiile de serviciu, și fac aici trimitere la cei ce nu înțeleg de ce polițiștii beneficiază de pensii de serviciu, în condiții de pensionare diferite de cele ale unui patiser. Este datoria dumitale să te trezești, domnule ministru Bode, și să explici societății civile ce șanse are un filatelist să i se înfingă un cuțit în jugulară, comparativ cu un polițist. Chiar nu ai de gând să te trezești din letargie și să faci ceva, cât de puțin, pentru breasla pe care ai fost numit să o păstorești? Din fericire, pentru a-ți satisface nevoia patologică de popularitate excesivă și nematerializată în practic…nimic, nu poți plagia și acest obraz, domnule Bode. Obrazul lui Alex este tăiat, al tău este pătat. Pe viață”, a completat Bogdan Banica.