Sindicaliştii din penitenciare amenință cu greva

foto_PENITENCIAR

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor anunţă proteste de amploare. Acestia cer condiţii de lucru mai bune ; plata orelor suplimentare restante ; stoparea împuternicirilor ilegale; eliminarea discriminărilor salariale; aprobarea Statutului poliţistului de penitenciare; încetarea abuzului asupra pensionarilor; plata integrală a orelor suplimentare curente.

În ceea ce priveşte acţiunile de protest, sindicaliştii spun că în peroada 1 – 10 august vor notifica conducerile penitenciarelor referitor la refuzul de efectuare a orelor suplimentare, vor adresa solicitări de plată a orelor suplimentare restante, ca punct de plecare formal în procedura de recuperare pe cale judiciară a acestora şi vor formula plângeri prealabile din partea tuturor sindicatelor membre în numele membrilor de sindicat pentru modificarea ordinelor şi dispoziţiilor ilegale în materia plătii orelor suplimentare şi a împuternicirilor.

În 6 august cer audienţe directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, într-o ultima încercare de rezolvare pe calea dialogului a revendicărilor.

În 10 august este programată o grevă japoneză, iar în 19 august organizează o greva de amploare care, deşi nu va afecta drepturile deţinuţilor, va putea genera blocarea penitenciarelor.