Sindicaliștii CFR anunță o nouă grevă generală

Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane a anunțat că va declanșa o nouă grevă generală, după ce nemulțumirile de la greva de avertisment din septembrie nu au fost rezolvate.

Sindicaliștii CFR sunt gata să declanșeze o nouă grevă generală, după ce revendicările acestora în urma grevei din septembrie nu au fost soluționate. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că problemele lor nu au lost luate în seamă și au fost hrăniți cu promisiuni.

„Având în vedere faptul că până la data prezentei nu au fost reluate negocierile colective pentru soluționarea revendicărilor ce formează obiectul conflictului colectiv de muncă declanșat la nivelul Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, în vederea stingerii acestuia și încheierii, respectiv înregistrării Contractului Colectiv de Muncă 2023-2024, în conformitate cu prevederile Legii nr. 367/2022, Legea dialogului social, cu modificările și completările ulterioare, vă comunicăm hotărârea de a declanșa greva propriu-zisă la nivelul unității dumneavoastră începând cu data de 27 noiembrie 2023 până la data semnării Contractului Colectiv de Muncă 2023-2024”, se arată într-o adresă trimisă directorului general al CNCF CFR SA, Ion Simu-Alexandru, de către Grigore Mare, președintele FNFMCV.

Totodată, sindicaliștii au solicitat și o întâlnire cu administrația până pe data de 22 noiembrie pentru a se stabili de comun acord treimea de activitate care va fi asigurată în timpul grevei generale.

sursa 9news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *