Simulare de intervenție la incendiu în centrul Iașului

pompieri-noaptea11

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Iasi a organizat aseara un exericitiu cu forte si mijloace de interventie in centrul Iasului. Pompierii ieseni au avut de gestionat mai multe situatii de urgenta determinate de un incendiu la un complex comercial.

Centrul Iasului a fost plin de forte de ordine aseara, aproape de miezul noptii. Pompierii ieseni impreuna cu echipele medicale au simulat o interventie de incendiu, produs la un complex comercial.

Bogdan Cojocaru, Prefect Iași: „Orice activitate de genul acesta este foarte importanta, nu e singura pe care o desfasuram. Este un exercitiu trimestrial pe care il avem in planul judetean in cadrul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta am discutat despre aceste activitati. Incurajam ca aceste simulari sa fie facute cat mai des in asa fel incat noi autoritatile din zona administrativa cat si colegii nostri alaturi de care ne desfasuram activitatea sa fim pregatiti si sa luam in cel mai scurt timp cele mai bune decizii”.

Exercițiile sunt realizate cu scopul de a verifica anumite capacității de cooperare pe timpul misiunilor de intervenție.

Ionut Ciprian Gradinaru, Insp. Sef ISU Iasi: „In seara aceasta s-a organizat si se desfasoara un exericitiu cu forte si mijloace in teren in vederea pregatirii si verificarii modului de interventie in situatia producerii incendiului la complex comercial. Au fost vizate parcajul subteran din interiorul complexului, respectiv un spatiu de primire utilizatori de la etajul 1 al acestui complex”.

Simularile de interventie la incendii sunt realizate periodic in diferite locuri din municipiul Iasi.