Simulare de incendiu la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași

autospeciala-scara-pompieri

Astăzi, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași desfășoară cea mai amplă operațiune de simulare a unui dezastru (incendiu) împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgenta – Iași și cu ajutorul Politiei Locale Iași.

Simularea se desfășoară la sediul de pe str. Dr. I. Cihac, de la ora 12:30, sub conducerea Inspectorului Șef al ISU Iași – Col. Ionuț Grădinaru.

Detașamentul I Pompieri se va deplasa cu mai multe autospeciale și mașini utilitare în urma unei alarme simulate de incendiu la unul dintre saloanele etajului 4 ale clădirii din str. Dr. I. Cihac, se va proceda la evacuarea pacienților și personalului și simularea unei intervenții de stingere a unui incendiu.

Menționăm că Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie este primul spital din Regiunea Nord Est care manifestă o atitudine proactivă către evenimentele nefericite care pot apărea în clădirile în care își desfășoară activitatea unitățile sanitare – clădiri care au dificultăți în a respecta exigentele actuale ale normelor PSI.

Suntem recunoscători partenerilor noștri de la ISU Iași pentru întreaga deschidere și sprijin permanent în această direcție și suntem convinși că acest tip de acțiuni vor adăuga valoare preocupării continue către siguranța și protejarea pacienților și personalului.