Simpozionul Societății Balcanice de Stomatologie

Bass

“Evolutia in Medicina. Era digitala in parctica medicala curenta” este tema Primului Simpozion al Societatii Balcanice de Stomatologie. Evenimentul este organizat si coordonat de profesor universitar doctor Norina Forna, Decan al Facultatii de Medicina Dentara si Presedinte al BaSS.

„Concluziile de pana acum, au insemnat importanta erei digitale in arealul nostru, practice este prioritata aceasta era, evolutia medicine in fiecare tara a avut loc in functie de ritmul si politicile sle de sanatate, dar baza discutiei care a fost foarte incitanta pe timpul conferintei de presa a fost elaborarea unor ghiduri si programe de sanatate, insemnand profilaxia care este pe primul plan si care trebuie sa fie prioritatea ficarei tari si binentele societati de specialitate sau asociatii de specialitate a fiecare tari.”, a declarat Prof. dr. Norina Forna, presedinte BaSS.

Simpozionul BaSS va aduce Iasul in centrul comunitatii medicae si de medicina dentara din sud-estul Europei, reunind reprezentani ai Asociatiilor Profesionale din Tarile Balcanie si Board-uri ale Organizatiilor Internationale de Prestigiu din domeniul Medicinei Dentare.

„Putem considera ca Societatea Balcanica, care este membra a acestei Federatii Internationale si-a realizat o agenda a activitatilor pe termen lung, si-a pus bazele acestor discutii in acest moment la Iasi, la primul simpozion din Romania care s-a realizat aici. Asta inseamna ca vom avea un efect constructiv de stimulare a Asociatilor Profesionale din fiecare tara si de a dezvolta acest eprograme pe care le vom masura in fiecare an prin intalnirile congreselor Balcanice care se desfasoara.”, a adaugat Prof. dr. Norina Forna, presedinte BaSS.

Pogramul evenimentului va cuprinde 41 de conferinte, sustinute de speakeri din Romania si din strainatate, workshop-uri si cursuri postuniversitare, care le vor oferi medicilor practicieni ocazia de a se informa despre cele mai noi tehnici si tehnologii din domeniul medicinei dentare.

„Vom discuta despre rezultatele profilaxiei si a programelor institutite, intrucat avem experienta in Romania, in Iasi, prin Caravana Profilaxiei, prin ceea ce am realizat ca si Proiect National depus la Ministerul Sanatatii asteptand si avand toate premisele aprobarii lui prin care vom dori sa avem un tratament gratuit a molarilor de 6 ani si a protezelor mobile la pacientii de varsta a treia.”, a concluzionat Prof. dr. Norina Forna, presedinte BaSS.