Simona Halep s-a retras de la turneul WTA de la Linz

Simona Halep, 30 de ani, locul 22 WTA, s-a retras de la turneul WTA 250 de la Linz cu câteva ore înainte de semifinala cu Jaqueline Cristian, 23 de ani, locul 100 WTA, din cauza unei accidentări la genunchi.

Simona Halep şi-a anunţat retragerea într-un mesaj postat pe Facebook.

„Din păcate nu voi putea juca în semifinala din această seară după ce m-am accidentat la genunchi în meciul de ieri. Am făcut tot posibilul să intru astăzi pe teren, dar ştiu că dacă voi juca voi agrava situaţia. Vreau să le mulţumesc organizatorilor şi suporterilor pentru săptămâna fantastică pe care am avut-o aici. Sper să mă întorc anul viitor!”, a scris Halep.

Astfel, Jaqueline Cristian ajunge în finală. Ajunsă pe tabloul principal de la Linz din postura de „lucky loser”, după ce Sorana Cîrstea a fost nevoită să se retragă din cauza unei rupturi la gambă, Jaqueline Cristian le-a învins în turneul din Austria pe Kamilla Rakhimova (2-6, 6-2, 7-5), Rebecca Peterson (5-2, abandon) şi Veronika Kudermetova (6-3, 7-6). Jaqueline Cristian va juca finala turneului de la Linz cu câştigătoarea meciului dintre Alison Riske şi Danielle Rose Collins.

Organizatorii turneului de la Linz au reacţionat pe Twitter după retragerea lui Halep: „Simona Halep s-a retras din cauza unei accidentări la genunchiul stâng. Îţi urăm o recuperare rapidă, Simo! Tot oraşul Linz te iubeşte. Sperăm să te revedem cât mai repede pe teren”.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!