Silviu Macovei: „Să îi văd eu pe cei din USR cum mai vin să ceară votul ieșenilor!”

Deputatul Silviu Macovei a reacționat, prin intermediul unui comunicat de presă, după ce parlamentarii USR s-au abținut de la votul pentru investiții către Autostrada Iași – Tg. Mureș.

Ieri, în Senatul României, parlamentarii USR au dat dovada unei ipocrizii de proporții colosale: s-au abținut de la votul privind aprobarea OUG 105/2020 pentru completarea Legii nr.291/2018 referitoare la aprobarea obiectivului de investiții Autostrada Iași – Târgu Mureș. Este vorba şi despre proiectul podului de peste Prut, de la Ungheni.

„În practica parlamentară, abținerea de la vot înseamnă tot a vota împotrivă fiindcă o abținere nu poate fi considerată vot pozitiv. Pur și simplu senatorii USR nu au vrut să își asume pe față că sunt împotriva autostrăzii care să lege Moldova de Transilvania. Este incredibilă această poziție complet jenantă, iresponsabilă și în bătaie de joc la adresa a 5 milioane de  români care ar putea beneficia de această autostradă! Nu știu care este logica din spatele acestei mizerii de vot al USR, dar ar trebui ca Dan Barna și toată echipa lui de reformatori să explice ieșenilor de ce le refuză un obiectiv vital pentru toate județele din nordul României!” a afimat Silviu Macovei, deputat ieșean binecunoscut pentru vehemența cu care susține realizarea autostrăzii „Unirii” (A8). Viceliderul deputaților PSD a protestat în stradă pentru finanțarea acestui proiect major de investiții, a strâns semnături și chiar a amenințat propriul guvern în 2019 că nu va vota Bugetul de Stat dacă nu se finanțează A8.

„Am văzut că singurul din USR care a votat ca un om normal a fost Dan Lungu, dar el este oricum marginalizat în USR fiindcă nu este de acord cu politica ciomagului practicată de Dan Barna. Toată brambureala asta îmi arată ce partid inflexibil, aproape dictatorial, este USR, numai „uniune” nu se poate chema. Și, în nici un caz, pentru „Salvarea României”. Sunt foarte curios cu ce tupeu vor mai veni acum useriștii să ceară votul ieșenilor…” a încheiat deputatul Silviu Macovei.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!