Silviu Macovei amenință Statul Român cu judecata dacă nu se respectă termenele de finalizare a autostrăzii A8

silviu macovei

Deputatul ieșean Silviu Macovei a avut o reacție puternică după promulgarea de către Președinția României a modificărilor legislative în privința autostrăzii „Unirii” A8.

Într-o postare pe o rețea de socializare, viceliderul deputaților PSD din Camera Deputaților a apreciat menționarea în lege a unor termene clare, precise, de execuție și finalizare a A8.

„La inițiativa colegului meu ieșean Vasile Toma, PSD a adus amendamente la legea 291/2018 care OBLIGĂ Statul Român, indiferent cine este la guvernare, să finalizeze A8 în termene precise. Astfel, Președinția a semnat aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 105/2020 pentru completarea Legii nr. 291/2018” a spus Silviu Macovei.

Legea menționată de parlamentarul ieșean prevede că „Autostrada Unirii cuprinde două tronsoane de autostradă: Autostrada Târgu Mureş – Târgu Neamţ şi Autostrada Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni şi peste râul Prut în zona Ungheni”. Termenele prevăzute în lege pentru finalizarea celor două tronsoane sunt astfel, după cum urmează:

– 31 decembrie 2026, pentru tronsonul Ungheni – Iaşi – Târgu Neamţ,

– 31 decembrie 2030, pentru tronsonul Târgu Mureş – Târgu Neamţ

Totodată, însă, parlamentarul ieșean a lansat și un avertisment foarte dur față de toți guvernanții: „După cum știți cu toții foarte bine, am sprijinit și voi sprijini prin toate forțele A8! În 2018 am refuzat să votez bugetul Guvernului nostru, al PSD, până nu s-au trecut fonduri pentru A8. La fel vă spun că, dacă Guvernul României (indiferent de culoarea politică) nu va respecta aceste termene, voi da în judecată Statul Român, NU pentru mine sau interese particulare, ci pentru ieșeni și restul de 5 milioane de români care cer de an de zile Autostrada A8!”.