Silk District: zonă fără blocaje de trafic!

Silk District

Centrul rezidenţial&office Silk District va aduce un spor de trafic în zona Calea Chișinăului, dar nu de natură să determine blocaje, se arată în studiul de trafic întocmit de specialiștii de la Urbi Plan, la solicitarea Prime Kapital. Studiul, realizat sub indrumarea conferentiar universitar doctor inginer Valentin Anton, coordonator si realizator a peste 50 de studii de trafic, a confirmat faptul că viitorul cartier, conceput pe funcţiuni mixte, va avea un impact minim pe infrastructura existentă, datorită amplasării pe fosta platformă industrială Tomiris unde există deja infrastructură şi capacitate de transport în comun foarte putin utilizată.
„Zona usor accesibila si dezvoltarea ei pe conceptul de funcţiuni mixte, va limita necesitatea deplasărilor repetate în oraş, fapt ce nu va pune presiune semnificativă pe trafic.
Autorii studiului prin care s-au analizat 15 intersectii din proximitate, oferă şi soluţii pentru a asigura condiții optime de deplasare a vehiculelor pe Calea Chișinăului, având în vedere sporul real de trafic care va apărea odată cu dezvoltarea acestui nou cartier”, au declarat reprezentantii Prime Kapital.
In urma intregii analize care are in vedere ca zona are deschidere şi la alte patru străzi, nu doar la Calea Chişinăului, si beneficiază de o rețea de transport public generoasă, cu cinci linii de tramvai și doua de autobuz, precum si sondajele de trafic din teren si unele date oferite de Centrul de management al traficului, specialistii concluzioneaza ca indicii de trafic prezinta cresteri care vor fi sub capacitatea de preluare a circulației, si nu de natură să provoace blocaje.
Studiul de trafic include solutii si recomandari nu numai pentru principala cale de acces in Silk District, ci si pentru alte intersecții, unde se propun regândiri ale circulației în contextul ritmului actual de dezvoltare a Iașului, cu aliniere la Planul de Dezvoltare Durabilă a Municipiului Iași, documentul oficial al Primăriei din care rezultă că ponderea transportului public va crește în viitorul apropiat astfel încât numărul deplasărilor cu autoturismul va descrește.
Investitia Prime Kapital este estimată la peste 200 milioane euro, si va fi dezvoltata pe zona fostei platforme Tomiris de pe Calea Chişinăului.