Silk District, un oras in oras: centru urban modern, axat pe oameni, care susține dezvoltarea Iasului (P)

Sharing is caring!

Silk District, cel mai mare și mai dinamic proiect imobiliar de tip mixed-use dezvoltat de Prime Kapital în România, va fi un centru urban modern, axat în primul rând pe oameni şi pe nevoile de dezvoltare durabilă ale Iaşului.

„Propunem un concept de dezvoltare urbană axat pe oameni şi soluţii pentru provocările zilnice ale societăţii şi oraşelor moderne. Va fi  practic „un oraş în oraş”:  în acelaşi perimetru, pe o suprafaţă de 10 hectare se va dezvolta un cartier nou care va oferi ieșenilor toate funcţiunile de care au nevoie zilnic: locuinţe, birouri, supermarket, magazine, restaurante, spaţii verzi vaste, un cartier pentru pietoni unde nu vor circula maşini, săli de fitness, grădiniţă.  Avem în plan şi înfiinţarea unei clinici medicale, amenajarea de spaţii pentru târguri, expoziţii, spectacole. Nu ne-am gândit doar la activităţile şi evenimentele zilnice,  ci şi la cele periodice, cu rol evident important în viaţa fiecăruia. Oferind acces în vecinătate la toate aceste servicii,  va scădea necesitatea deplasărilor repetate în oraş şi nu se va pune presiune semnificativă pe trafic. Reţeaua de funcţionalităţi şi servicii a viitorului cartier a fost gândită de o echipă care s-a axat pe oameni şi soluţii pentru problemele lor de zi cu zi. Este un proiect gândit în beneficiul comunităţii. Silk District va oferi Iaşului posibilitatea de a continua dezvoltarea şi parcursul către obiectivul oricărui mare oraş modern: crearea de huburi rezidenţial&office, prietenoase cu mediul care să permită atât expansiunea afacerilor, cât şi  o calitate mai bună a vieţii oamenilor”, a subliniat Maggie Kitshoff, director Executiv Rezidenţial&Office Prime Kapital.

Aceasta a  adăugat că Silk District va include facilități moderne și flexibile care vor pune accent pe calitatea şi confortul vieţii ieșenilor, atât din zona office,  cât şi din zona rezidenţială. Va exista parcare subterană dedicată fiecărui chiriaș de birouri şi stații de încărcare pentru mașini electrice. O reţea de lifturi multiple, de mare viteză prevăzută cu sistem de control al destinației, va aduce persoanei cel mai apropiat lift, economisind astfel timpul de așteptare și energie electrică. Un sistem de încălzire si răcire  va asigura ventilarea eficientă şi răcirea clădirilor pe tot parcursul anului, cand este necesar. Accesul şi  ieşirea autovehiculelor și pietonilor din centru se va face pe baza unui sistem de control cu cititoare de proximitate instalate la toate punctele de intrare și ieșire.

„Proiectul este gândit până la cele mai mici detalii care au importanţă majoră în calitatea vieţii de zi cu zi, fie că suntem la birou, acasă, la cumpărături sau într-o zonă de relaxare. Distribuit pe mai multe niveluri, cu multiple utilizări combinate într-un concept integrat, Silk District va fi un cartier centrat pe oameni, cu impact minim pe infrastructura existentă, dar cu   efecte   pozitive majore pentru creşterea şi dezvoltarea Iaşului”, au incheiat reprezentantii firmei.

Prime Kapital este un dezvoltator imobiliar, investitor și operator de proiecte de anvergură, axat, în principal, pe zona Europei Centrale și de Est, cu peste 30 de proiecte imobiliare și de reconversie dezvoltate în ultimii 10 ani.

Complexul  Silk District  este primul proiect mixed-use din România ca amploare: îşi propune  amenajarea a 2.500 de locuinţe, a 100.000 mp de birouri Clasa A, a unui hotel, precum şi spaţii de retail şi servicii, facilităţi de fitness, o clinică medicală privată, zone verzi cu circulaţii pietonale şi spaţii de recreere, spaţiu de joacă şi o grădiniţă privată.

shares