Silk District, un complex modern în inima Iaşului (P)

Silk District

Până în 2024, o zonă gri de 10 Ha din inima Iaşului – locaţia fostei Fabrici de mătase „Tomiris”, se va transforma într-un complex imobiliar modern – Silk District –care prevede amenajarea a 2.500 de locuinţe, a 100.000 mp de birouri Clasa A, a unui hotel cu 160 de camera şi săli de conferinţe, precum şi spaţii de retail şiservicii, facilităţi de fitness, o clinica medical privată si o gradinita.

Zonele verzi cu circulaţii pietonale şi spaţii de recreere vor acoperi 49% din amplasament si o alta noutate o reprezinta cei 3500 mp de spaţii pentru activităţi spor­tive pe acoperişuri.  Complexul Silk District reprezintă cea mai mare investiţie  din zona Moldovei – 200 de milioane de euro – a dezvoltatorului Prime Kapital care îşi propune să revoluţioneze piaţa de profil din regiune.

Practic, un fost sit industrial se va transformaîntr-un complex urbanistic ultramodern, prietenos cu mediul care aduce în premieră conceptul de zonă urbană “car-free”: nici o maşină nu va circula în interiorul complexului. Acesta va beneficia de o infrastructură masivă, inclusiv de o parcare subterană  de 140.000 de m2, cât 14 terenuri de fotbal. Reţeaua de parcări subterane, cu puncte de acces multiple,  va adduce în Iaşi conceptul de cartier lipsit de aglomerație și de autoturisme.

“Prin Silk District,  Prime Kapital devine pionier atât pentru dezvoltarea și implementarea acestui concept de cartier modern, cât și prin faptul că imobilele din cadrul complexului se ridica la  standardul recunoscut internațional pentru proiectare durabilă și performanță ecologică. Ne propunem ca Silk District să se auto-susțină și să se dezvolte durabil, aliniat cu obiectivele verzi ale orașului,” a declarat Maggie Kitshoff, Director ExecutivRezidențial& Office Prime Kapital.

Dincolo de oportunităţile de dezvoltare pentru companii, proiectul mai aduce un beneficiu major pe plan local: nu impune crearea unei noi zone de infrastructură. Se pliază pe infrastructura déjà existent şi diminuează presiunea majoră existent pe această reţea. Oferă rezidenţilor posibilitatea de a locui, de a lucre şi de a se recrea într-un complex rezidenţial ultramodern, prietenos cu mediul. Nu mai este necesar ca rezidenţii să piardă ore întregi în traffic pentru a ajunge la birouri, la supermarket sau la un loc de recreere”, a completat Mihail Vasilescu, partener Prime Kapital.

Proiectul a obţinut déjà Avizul de Oportunitate din Partea Primăriei Iaşi, dezvoltatorii estimând că în trimestrul trei din 2021 va fi finalizată prima etapă, termenul de încheiere a lucrărilor fiind estimat pentru 2024.