Silk District: proiectul de regenerare urbană care va transforma un fost sit industrial într-un cartier ecologic (P)

Sharing is caring!

Silk District, viitorul complex rezidenţial& office din zona industrială care va fi gata în 2024, este cel mai mare proiect de regenerare urbană pe care Prime Kapital îl va dezvolta în România.

Maggie Kitshoff, Director ExecutivRezidențial& Office Prime Kapital, ne declară: „Majoritatea proiectelor Prime Kapital în România sunt proiecte de regenerare urbană, dar cel de la Iaşi este cel mai amplu. Vom crea o nouă comunitate urbană prin reconversia unui fost sit industrial, care va susţine conceptul de cartier ecologic şi va oferi posibilităţi de expansiune firmelor naţionale şi locale.  La Iaşi, pe cele 10 Ha ale fostei platform Tomiris vom construi un centru mixt rezidenţial&office care va avea la bază concept şi tehnologii de dezvoltare «verzi». Cu birouri de categoria A cu o suprafață de aproximativ 100.000 m2 și 2.500 de apartamente de calitate, Silk District va fi un cartier lipsit de aglomeraţie şi de autoturisme, 49% din suprafaţa acestuia fiind destinată spaţiilor verzi şi de recreere. Va fi un spaţiu unde oamenii vor putea lucra, locui şi se vor putea relaxa, adaptat nevoilor generațiilor tinere. Este un concept de cartier modern, prietenos cu mediul şi care nu risipeşte resurse. Nu vom tăia copaci, ci vom planta copaci. Vom crea parcuri şi spaţii verzi, cu o combinație bogată de diverse plante. Astfel, asigurăm un ecosistem natural care va răci mediul, va reduce costul energiei şi va oferi rezidenţilor condiţii optime de muncă şi de petrecere a timpului liber. De exemplu, datorită conceptelor și tehnologiilor de dezvoltare verzi, integrate încă din faza incipientă de proiectare, temperaturile exterioare si cele interioare sunt atent urmărite. De asemenea, lucrăm cu apa într-o manieră funcțională, integrand sistemul de colectare a apelor pluvial într-un mod durabil.”

Reprezentantii Prime Kapital precizează că toate locurile de parcare vor fi în subteran, ceea ce a permis designerilor să aloce o suprafaţa generoasă de teren ( 4,9 ha) pe care se vor amenaja spaţii verzi, spaţii destinate circulaţiei pietonale şi spaţii de recreere. Locul de joacă multifuncțional va ocupa o suprafaţă de 3.500 m2. Pentru facilităţi de fitness este prevăzută o suprafaţă de 1.500 m2 la care se adaugă spaţii pentru activităţi sportive pe acoperiş – 3.500 m2.

“Proiectăm pentru o amprentă verde, pentru a crea un complex rezidenţial ultramodern, dar în acelaşi timp, prietenos cu mediul”, a mai declarat MaggieKitshoff.

Aceasta a adăugat că imobilele din cadrul complexului vor deține standardele recunoscute internațional pentru proiectare durabilă și performanță ecologică.

shares