Silk District, pol de dezvoltare economică locală (P)

Silk_District

Un studiu de impact comandat de Prime Kapital garanteaza efectele pozitive ale proiectului imobiliar Silk District pe plan economic, urban și social. Din punct de vedere economic, Silk District va reprezenta un motor pentru mediul de afaceri local și pentru economia județului. Din studiul de impact a reieșit că în următorii 10 ani taxele și impozitele plătite la bugetul local vor ajunge la o valoare de 159 milioane euro. Taxele și impozitele plătite la bugetul local și cheltuielile de consum ale locuitorilor duc în mod natural la dezvoltarea economiei locale și mai departe la dezvoltarea mediului de afaceri.

Mihail Vasilescu, Partener Prime Kapital: „Studiile au aratat ca doar Silk District in termen de contributie directa, pe un interval de 10 ani, va aduce la bugetul local 160 milioane de euro. Dincolo de aceasta contributie, poate mult mai important o reprezinta faptul ca Silk District va pune la dispozitia Iasului, spatiuri de birouri moderne, clasa A pentru 10.000 pana la 14.000 de angajati. De asemenea, va oferi 2500 locuinte moderne pentru locuitorii Iasului”.

Silk District va realiza reconversia platformei industriale de la Teba din Iași, aflată în prezent într-un stadiu de degradare înaintată, cu hale ruginite şi terenuri insalubre.

„Locurile de munca de pe platform nu dispar, ele se relocheaza in spatii potrivite. Nu se poate sa continuam cu activitati industriale, in mijlocul orasului, in proximitatea blocurilor de locuinte”, a completat Mihail Vasilescu.