#șîeu a mobilizat și guvernanții

mobilizare

Ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a vizitat astăzi șantierul șoselei de centură a Bacăului, care reprezintă și primii kilometri de autostradă din Moldova. Varianta de ocolire a municipiului Bacău, parte din Autostrada A7 Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani, va avea o lungime de 30,8 km din care aproximativ 17 km vor fi realizați la profil de autostradă.

Delegația condusă de ministru a inspectat alături de constructor, traseul centurii Bacăului. Lucrarea este amplasată la sud, est și nord de municipiul Bacău și presupune realizarea unui sector comun cu traseul Autostrăzii Moldova, a unor conexiuni cu DN 2 la sud și la nord de municipiul Bacău și a unor conexiuni cu DN 15 și cu DN 11, la vest de Bacău.

Potrivit contractului semnat în decembrie 2018, antreprenorul va realiza proiectul în 36 de luni și va oferi o garanție de 7 ani a lucrărilor.

Asociatiile care lupta pentru autostrada au criticat dur vizita ministrului, spunand ca actiunea sa de astazi a fost facuta „de teama protestului”.