Sidicaliștii Cartel ALFA au anunțat noi proteste

protest

„Acest guvern, rupt complet de nevoile cetățenilor, trebuie să plece!” este mesajul celor de la CNS Cartel ALFA. Aceștia au anunțat că vor continua protestele demarate la începutul anului împotriva politicilor anti-lucrători și anti-cetățeni ale conducerii actuale. Manifestațiile se vor desfășura concomitent cu Congresul PNL, pe 25 septembrie.

„Am semnalat încă de la începutul anului existența conflictului social în societate, între cetățeni și reprezentanții puterii – Guvern și Parlament. În loc de dialog, Guvernul Cîțu a ales atacurile și campaniile de delegitimare a mișcării sindicale, catalogând sindicatele drept structuri «mafiote», iar Președintele, în ciuda apelurilor repetate, a refuzat sistematic rolul de mediator pe care Constituția i-l impune. Lupta acerbă pentru a pune mâna pe resursele publice a deturnat cu totul acțiunea guvernamentală către interese personale și pentru satisfacerea clientelei proprii de partid. Abuzul de putere se manifestă la toate nivelurile și a acaparat toate instituțiile statului.”, au transmis oficialii Cartel ALFA.

Sindicaliștii acuză guvernul de înghețarea veniturilor și pensiilor, explozia necontrolată a prețurilor, destructurarea serviciilor sociale și subfinanțarea serviciilor publice.

„Astfel, le reamintim guvernanților că rolul instituțiilor statului este acela de a servi cetățenii și nu invers. A guverna înseamnă a lua măsuri pentru creșterea bunăstării cetățenilor, a tuturor cetățenilor, nu doar a celor 1% care câștigă peste 3000 euro;”, au adăugat aceștia.

Sâmbătă va avea loc o acțiune de distribuire de materiale informative privind revendicările lucrătorilor, cerându-le delegaților ca intervențiile și deciziile din cadrul concresului să aibă prioritar în vedere agenda cetățenilor și obiectivul bunăstării generale.

sursă foto: Facebook/CNS Cartel Afla