Sibiu | Statuia lui Brukenthal a fost vandalizată. Bărbat căutat de polițiști după ce a aruncat cu vopsea

brukenthal

Statuia lui Brukenthal din Piata Mare a Sibiului a fost vandalizată în această dimineață de un bărbat. Acesta este căutat de poliție și a fost surprins de camerele de luat vederi din zonă.

Bărbatul încă neindentificat a aruncat o pungă cu vopsea pe statuie.

Poliția Sibiu a fost alertată de polițiștii locali în jurul orei 8. Aceștia au observat incidentul, petrecut aproximativ la ora 6, pe camerele de supraveghere.

„În cursul acestei dimineți, în jurul orei 08,00, Poliția Locală Sibiu a sesizat Poliția Municipiului Sibiu cu privile la faptul că, azi, în jurul orei 06,00, conform imaginilor surprinse de camerele de luat vederi, o persoană de sex masculin ar fi aruncat cu o substanță ce pare a fi vopsea pe statuia înfățișându-l pe Samuel von Brukenthal instalată în Piața Mare din municipiul Sibiu”  transmite Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Ca urmare a investigațiilor preliminare efectuate, la nivelul Poliției Municipiului Sibiu – Biroul de Investigații Criminale, s-a deschis o anchetă penală având ca obiect săvârșirea infracțiunii de distrugere, în prezent fiind în derulare cercetări în vederea identificării persoanei în cauză și aplicării măsurilor legale în consecință, mai spun polițiștii.

La începutul lui septembrie statuia a fost amplasată în Piața Mare, în prezența președintelui Iohannis. În 18 septembrie, mai mult de 200 de oameni au protestat împotriva amplasării ei aici.