Și în weekend e nevoie de permis

foto_politie

Politia Rutiera e la datorie 24 din 24, fie ca e duminica, Craciun sau Paste. Si in weekendul care tocmai s-a incheiat, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie. Au fost reținute în vederea suspendării 17 permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.
Ieri, pe raza comunei Dumeşti, judeţul Iaşi, un tânăr de 22 de ani, din aceeasi comuna conducea beat si fara permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Tot ieri, politistii au depistat pe raza oraşului Hârlău un tânăr de 20 de ani, din comuna Deleni, în timp ce conducea un moped, fără a fi înregistrat şi fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
La testarea cu aparatul etilotest, pentru ambii tineri a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În ambele cauze s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.