Și copiii cu dizabilități au șansa la o viață normală. Povestea lui Răzvan, tânărul cu dizabilități care a devenit inginer și își conduce propria firmă

Si copiii cu dizabilitati reusesc in viata. La „Star of  Hope” Iasi peste 30 de mii de copii au gasit sprijin si ajutor pentru a se dezvolta si a se integra in societate. Asa s-a intamplat si in cazul lui Răzvan care, grav bolnav a fost abandonat la varsta de 2 ani de propria mama, iar acum a ajuns să fie absolvent de facultate si master si sa aiba propria firma deschisa. Nici părintii nu sunt uitati in Fundatia Star of  Hope fiind organizate întalniri si sedinte cu acestia pentru a-i ajuta cu sfaturi in progresul copiilor lor.

Mii de copii porniti pe un drum fara speranta ajung sa reuseasca in viata si sa fie complet independenti chiar daca problemele de sanatate le mai pun piedici. Răzvan este un tanar de doar 26 de ani, care, abandonat de mama la o varsta frageda a primit o sansa de la mama adoptiva, dupa multi ani petrecuti prin centrele de plasament. Acum este inginer si are propria firma, exemplu clar că se poate reusi in viata.

Răzvan Ștefănescu – ambasador Fundația „Star of Hope”

„Povestea mea a fost de cand sunt mic. Eu sunt si ambasador aici la Fundația „Star of Hope”. De la doi ani am fost abandonat, am fosty în mai multe orfelinate, in vreo 3 mai exact si in ultimul in care am fost, viitoarea mea mamă care lucra si lucrează la Fundația „Star of Hope” era acolo si a venit cineva din Suedia si a spus ca acest baiat poate sa fie recuperat, doar că necesită multă umblatura.

Am terminat Facultatea de Inginerie si Informatica Aplicata, am terminat si masterul tot în Inginerie pe partea de management, acum sunt un mic antreprenor, am o firmă cu care vand produse electronice.”

Nici părinții copilașilor care ajung la Star of Hope nu sunt lăsați singuri. Acestia participa la întâlniri si sedinte unde impartasesc povesti si experiente pentru a trece mai usor peste incercarile la care sunt supusi copilașii lor.

Tagarcea Maricica – părinte

„Eram pierduta intr-un fel. Fiind copilul cu autism, nu știam problema lui. In aceasta fundatie am gasit o a doua familie pentru mine. Un sprijin de care nu credeam că există si oameni minunati care m-au susținut, mă susțin si ne simtim ca o adevărata familie in aceasta fundație.

Sunt minunati, ne deschidem sufletul, ne ajută și ne dă încrederea aia în noi ca putem sa facem fata unor situatii destul de dificile”

Carmen Dascălu – părinte

„Chiar acum suntem la un curs de stima de sine. Si pentru stima lor de sine este extraordinar de important. Eu personal sunt foarte multumită că există un loc în care poți să te duci să faci ceva, cât de cât constructiv să nu se dărâme de tot. Pentru că un copil când termină școala este într-un gol, intră într-o colivie, nu ai unde sa te duci si stima de sine la pamant.”

Traditia a 33 de ani de fapte bune continua, iar pentru a sarbatori reusitele Fundatia organizeaza Gala Star of Hope, care va avea loc la mijlocul lunii noiembrie.

Aurora Vatamaniuc – Președinte Executiv Fundația „Star of Hope”

„Avem nevoie ca si comunitatea sa fie mai solidara si va asteptam pe toti la Gala Star of Hope de pe 15 noiembrie la Hotel International. Va fi o gală in care vom sarbatorii reusitele noastre si veti cunoaste multe cazuri si multi copii care s-au ridicat si familii si Asociatiile de părinții. Și de asemenei vom avea posibilitatea sa-i vedem pe cei care au nevoie si cei pe care noi îi putem ajuta. Și fiecare putem sa facem o diferență ajutându-i pe acești copii.”

Fundația are grijă de 500 de copii în 10 centre de zi pentru educație și terapie recuperatorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *