SFR – în spatele scenei

foto_Serile_filmului_romanesc

Festivalul Serile Filmului Românesc va avea deschiderea oficială maine, în Piaţa Unirii, de la ora 20.30, cand va avea loc si proiectarea filmului regizat de Stere Gulea, Moromeţii, cu Victor Rebengiuc in rolul principal. Si cum orice festival se realizeaza prin munca voluntarilor, astazi mergem in spatele scenei.

Cea de-a IX-a editie a SFR va fi realizata si cu ajutorul voluntarilor pasionati de cinematografie. Voluntarii reprezinta, de multe ori, sufletul unui eveniment, de aceea echipa SFR apeleaza, din nou, la dorinta si deschiderea cinefililor dorinici sa se implice si sa ofere din timpul lor organizarii unui festival.

Iubitorii cinematografiei româneşti vor putea să urmărească o serie de producţii autohtone la Cinema Ateneu, intrarea la o parte dintre producţiile care vor putea fi urmărite urmând să gratuită.
Primul lungmetraj de ficţiune din România, Independenţa României (1912), regizat de către Aristide Demetriade şi Grigore Brezeanu, va rula pe 10 iunie, de la ora 16.00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi.. Înainte de fiecare proiecţie, cinefilii vor putea urmări fotografiile din cadrul proiectului de promovare a actorilor români.