“Sforarul” din Iasi trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenta si inselaciune

Un iesean a fost trimis in judecata de DNA, in stare de libertate, dupa ce a primit sume mari de bani pentru a facilita eliberarea unor licențe de taximetrie, restituirea unor permise de conducere si promovarea examenului auto.

In perioada ianuarie 2017 – martie 2018, inculpatul ar fi pretins și primit de la patru persoane diferite sume de bani pentru a-și trafica influența pe care a pretins că o are asupra mai multor funcționari din cadrul Primăriei municipiului Iași și polițiști din cadrul Serviciului Rutier al I.P.J. Iași și Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituției Prefectului – Județul Iași.

Concret, în schimbul sumelor de bani primite, inculpatul ar fi promis că va determina persoanele respective să-și încalce atribuțiile de serviciu specifice/să efectueze acte contrare atribuțiilor de serviciu având, printre altele, ca finalitate:
– eliberarea/atribuirea unor licențe pentru desfășurarea activității de taximetrie
– restituirea unor permise de conducere fără îndeplinirea condițiilor legale
– promovarea examenului auto la proba practică.

În cazul celor două persoane vătămate prin infracțiunea de înșelăciune, inculpatul ar fi creat inițial o reprezentare falsă asupra posibilității sale de a obține pentru acestea, contra cost, autorizații de transport pentru taxi (într-o modalitate prin care erau eludate reglementările în domeniu).
Pentru pretinsele „servicii”, inculpatul ar fi primit în total sumele de 64.300 euro și 5.000 lei.

În cauză, a fost instituit sechestrul asigurător asupra bunurilor mobile și imobile aparținând inculpatului până la concurența sumelor de 64.300 euro și 5.000 lei și poprirea sumelor de bani datorate inculpatului, cu orice titlu de cãtre terțe persoane fizice sau juridice (unități bancare/instituții publice/societăți comerciale etc).