Sezonul Estival s-a încheiat cu amenzi de 2,9 milioane de lei

plaja-litoral-mizerie

În urma celor 1.250 de controale ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) derulate pe Litoral şi în Delta Dunării, au fost aplicate circa 1100 de avertismente şi 490 de amenzi, în valoare de peste 2,9 milioane de lei.

Paul Anghel, director general al Control si Supraveghere Piaţă si Armonizare Europeană din cadrul ANPC, și-a exprimat părerea despre destinațiile turistice din țară, pe care le consideră exagerat de scumpe, mizere și neprimitoare.

Aceleaşi servicii care lasă de dorit, costuri nejustificate, personal nepregătit, extenuat şi irascibil, atitudine sfidătoare, patroni care nu înţeleg relaţia serviciu/cost/respect, dughenizare, aplecătoare pe post de spaţii comerciale, dintre care unele ar vrea să deservească chiar şi alimentaţie publică”. Anumite «metehne» ale unei categorii – este adevărat mică de operatori economici – nu se schimbă şi, tot ca în fiecare an, alungă şi nu apropie, prin actul de comerţ pe care îl fac, turistul. Am sesizat tarife mari şi foarte mari la cazare, la parcarea autovehiculelor şi chiar şi la mâncare. Preţuri comparative cu orice staţiune de lux de pe glob poate chiar cu staţiunile renumite pentru tarifele exorbitante”, a scris Paul Anghel pe Facebook.

În urma controalelor din vara aceasta pe Litoral și în Delta Dunării, au fost oprite temporar de la comercializare produse în valoare de 950.000 de lei, iar altele în valoare de 450.000 de lei au fost oprite definitiv. De asemenea, 84 de unități au fost inchise.

sursă foto: stireazilei