Sezonieri români, cazați în condiții inumane în Olanda

muncitori-sezonieri-640x400

Autoritățile olandeze pentru condițiile de muncă și imigrare au găsit în cursul unei verificări a unei ferme din apropiere de Linne muncitori sezonieri care trăiau în condiții inumane, nota miercuri portalul olandez de știri N1Times, citat de Magyar Nemzet și Rador.

Cei 50 de muncitori sezonieri sosiți mai ales din România au fost cazați în baraca din spate a unei clădiri aproape în paragină.

Potrivit portalului, pe geamurile încăperilor pentru dormit neaerisite erau gratii, mai mulți oameni au fost înghesuiți într-o cameră cu condiții proaste de igienă, iar din clădire lipseau și echipamentele contra incendiilor.

În opinia primarului, sezonierii au fost forțați să stea în condiții înjositoare, iar șeful care le coordona activitatea a intimidat și a rănit fizic pe mai mulți dintre ei.

Autoritățile locale au stabilit o amendă în bani pentru proprietarul fermei, cerându-i ca în termen de două zile să-i mute pe muncitori în locuri de o calitate mai bună. Purtătorul de cuvânt al autorității locale a precizat că deocamdată nu se știe unde se află cazați muncitorii în acest moment, dar se pare că sunt deja în siguranță.

A adăugat în același timp că autoritatea locală nu răspunde de muncitorii sezonieri, deoarece aceasta este treaba organelor de supraveghere a muncii și de imigrare, dar indiferent de acest aspect a făcut ce s-a putut face.

Sursa: g4media.ro