Sesizare penala a Garzii de Mediu Iasi dupa ce s-au gasit deseuri pe o suprafata mare de teren intr-o localitatea din judet

La verificarea unei sesizări privind existența unor depozitări ilegale de deşeuri în intravilanul unei localități din județul Iaşi, Garda de Mediu Iasi a gasit pe o suprafață cumulată de cca. 800 mp abandonări/eliminări de deşeuri diverse: deşeuri menajare, deşeuri din construcții/demolari, deşeuri de ambalaje din carton/plastic/metal/sticlă, deşeuri textile, deşeuri din lemn şi metal, deşeuri de echipamente electrice şi electrocasnice, anvelope, plăci de azbociment, deşeuri vegetale, saci cu conținut neidentificat ş.a.

Anterior acestui control, în anul 2023 comuna respectivă a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 50 000 lei pentru nerealizarea în totalitate a măsurilor dispuse.

Având în vedere că faptele constatate la controlul din acest an, au un impact cumulat asupra mediului, vieţii, integrităţii corporale sau sănătăţii persoanelor privind regimul deşeurilor, au fost sesizate organele de cercetare penală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *