Sesiuni gratuite despre siguranța auto

30C66491-45DF-49EE-A40D-0070B51DED85

Casa Auto Iași și Fundația Siguranța Auto Copii organizează seminare gratuite despre siguranța auto a minorilor, sesiune de montaj ale scaunelor de copii, simulări de accident și test drive cu zeci de modele de mașini. 

Evenimentul va avea loc în perioada 2-3 Octombrie, orele 9.00 – 18.00, în parcul Mall Auto de pe șos. Păcurari nr. 177.

Pentru drive test vor fi disponibile cele mai noi modele de la mărcile reprezentate de Casa Auto Iași: Citroën, Dacia, Honda, Hyundai, Jaguar, Land Rover, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot și Renault.

“Siguranța rutieră se învață încă din copilărie! Ca să nu riscăm ca la vârsta adolescenței să trimitem pe străzi participanți la trafic care să își asume riscuri pe care nu le pot calcula corect și să provoace tragedii, este responsabilitatea noastră ca adulți și părinți să îi învățăm despre aceste riscuri. Prima lecție despre ce înseamnă să respectăm condițiile de trafic, atât în mașină, cât și în afara ei, o învățăm încă de la primul drum al copilului, pe traseul maternitate – acasă.”, a declarat Mirela Podea, Director de Marketing Tester Group.

În cadrul evenimentului, organizatorii și-au propus să răspunsuri pentru cele mai frecvente întrebări pe tema deplasării în siguranță cu autoturismul, acordării primului ajutor în caz de accident. De asemenea, au pregătit un set de criterii pentru ca familiile si viitorii părinți să aleagă mașinile potrivite nevoilor lor.

“Siguranța copiilor nu trebuie lăsată exclusiv în sarcina lor! Noi, părinții, suntem primii responsabili de educația privind siguranța în trafic! Suntem o țară campioană la numărul de victime, iar din păcate, România rămâne țara din Uniunea Europeană cu cele mai multe accidente soldate cu victime. Alături de ceilalți membri ai Fundației Siguranță Auto Copii și împreună cu partenerii noștri de la Casa Auto Iași ne propunem să oferim informații validate tehnic și medical în ceea ce privește transportul în siguranță al micilor și marilor pasageri  în  cele 2 zile de  eveniment”, a declarat Alice Dona-Mitu, Fundația Siguranță Auto Copii.