Serviciul de Evidente a Persoanelor porneste in judet campania „Prioritate la Identitate”

buletin

În perioada 21 februarie – 18 aprilie, Serviciul de Evidență a Persoanelor din cadrul Direcției Locale de Evidență a Persoanelor (DLEP) din subordinea Primăriei Municipiului Iași va organiza o nouă ediție, a VIII-a, a campaniei „Prioritate la Identitate”. Scopul acțiunii este cel de a pune în legalitate pe linie de evidenţă a persoanelor şi stare civilă cetăţenii din cele 26 de comune arondate Municipiului Iași. Până acum au fost derulate șapte ediții în cadrul cărora au fost puse în legalitate 10.911 persoane.

Deplasările reprezentanților DLEP Iași sunt programate astfel: pe 21 februarie în comunele Aroneanu, Țigănași și Probota, pe 28 februarie în comunele Schitu Duca, Bârnova și Ciurea, pe 7 martie în comunele Rediu, Valea Lupului, Lețcani și Miroslava, pe 14 martie în comunele Movileni, Victoria și Popricani, pe 21 martie în comunele Andrieșeni și Vlădeni, pe 28 martie în comunele Trifești, Roșcani și Bivolari, pe 4 aprilie în comunele Ungheni, Golăiești și Holboca, pe 11 aprilie în comunele Țuțora și Tomești, iar pe 18 aprilie în comunele Mogoșești, Horlești și Voinești.

Campania se adresează persoanelor care:

– au actul de identitate expirat sau urmează să le expire în următoarele șase luni;

– au împlinit 14 ani şi nu au act de identitate;

– au actul pierdut, furat, deteriorat;

– şi-au schimbat domiciliul sau au alt număr la casă;

– nu dețin certificate de stare civilă sau sunt pierdute, deteriorate;

– s-au căsătorit / au divorţat / și-au schimbat numele şi nu au schimbat actul de identitate;

– au buletin de tip vechi şi doresc o carte de identitate.

Eficiența campaniei „Prioritate la identitate” a fost recunoscută în urmă cu doi ani, în cadrul celei de-a XIII-a ediții a Galei Premiilor de Excelenţă Administratie.ro, atunci când DLEP Iaşi a obținut „Premiul de excelență”. Competiţia a fost organizată de Portalul Naţional de Administraţie Publică (www.administratie.ro) împreună cu „Oameni şi Companii”, având ca partener Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, cu scopul de a evidenția cele mai bune inițiative ale unor persoane sau instituții din administrația locală și centrală.