Servicii medicale moderne pentru ieșeni

foto_servicii_medicale

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astazi au fost aprobate două proiecte care privesc accesarea de fonduri europene în vederea îmbunătățirii actului medical din cadrul Unităților de Primiri Urgențe și din ambulatoriile mai multor spitale de pe raza județului Iași.

Finanțarea celor două proiecte se realizează în cadrul Programului Operaţional 2014-2020 iar medicul Calin Scripcaru a tinut sa vina in intampinarea ambelor proiecte.

Cele două proiecte privesc „Îmbunătăţirea accesului populaţiei din judeţul Iaşi la servicii medicale de urgenţă” și „Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populația județului Iași”, cheltuielile legate de acestea și încheierea unui parteneriat între Municipiul Iaşi şi Ministerul Sănătății (liderul de proiect), Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria”, Spitalul Municipal de Urgență Pașcani, Județul Iași și Municipiul Pașcani.