Serghei Lavrov: „SUA este interesata să slăbească militar Europa și să o dezindustrializeze!”

blinken-lavrov

Statele Unite sunt interesate să slăbească Europa în domeniul militar și în dezindustrializarea ei, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov într-un interviu pentru filmul „O lume pe muchie de cuțit”, care a fost postat duminică pe site-ul ministerului.

„Din ce în ce mai mulți economiști, nu doar în Rusia, ci și în Occident, ajung la concluzia că Statele Unite încearcă să epuizeze și să dezindustrializeze total economia Europei. Germanii își relochează un număr mare de linii de producție în Statele Unite, cu toate consecințele care decurg din aceasta pentru capacitatea competitivă pe termen lung a Uniunii Europene”, a precizat el.

„Este, de asemenea, în interesul Washingtonului să slăbească Europa din punct de vedere militar, să o țină în priză, să o facă să inunde Ucraina cu arme și să reaprovizioneze arsenalele de arme ale țărilor UE cu provizii americane”.

Potrivit ministrului, politica Washingtonului se bazează pe interese economice egoiste și complexe de superioritate ideologică. „Europenii suferă deja din cauza sancțiunilor economice mult mai grav decât Statele Unite”, a adăugat Lavrov.