Serghei Lavrov: „Occidentul cauta sa transforme Republica Moldova in urmatoarea Ucraina!”

Intr-un interviu acordat postului de televiziune Russia 24 și RIA Novosti, ministrul de externe rus, Serghei Lavrov a mentionat Republica Moldova cand a fost intrebat ce tara ar putea deveni urmatoarea Ucraina.

„Acum, Moldova este privită pentru acest rol. În primul rând, pentru că au putut să pună un președinte în fruntea țării prin metode destul de specifice, departe de a fi liber democratice, un președinte care vrea în NATO, are cetățenia română, este pregătită să se unească cu România și, în general, este pregătită pentru aproape orice”, a declarat Lavrov.

Potrivit acestuia, regimul de la Chisinau nu doreste negocieri in privinta Transnistriei.

„Acest format este considerat nepotrivit pentru Occident, pentru că avea nevoie de el atunci când la Chișinău erau autorități interesate să mențină integritatea teritorială și înțelegerile cu Transnistria. Când au venit autorități gata să rezolve problema cu forța și insistă asupra expulzării pacificatorilor noștri și a celor care păzesc depozitele de muniții de la Cobasna, atunci nu este nevoie de format de negociere. Trebuie doar să sprijine autoritățile”, a adaugat Serghei Lavrov.