Serghei Lavrov: „In Ucraina nu mai este un razboi hibrid ci un adevarat razboi intre Occident si Rusia!”

Ceea ce se întâmplă în Ucraina nu mai este un război hibrid, ci un adevărat război între Occident și Rusia, a declarat luni ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

„Când vorbim despre ce se întâmplă în Ucraina, vorbim despre faptul că acesta nu mai este un război hibrid, ci unul real, Occidentul se pregătește de multă vreme împotriva Rusiei, încercând să distrugă tot ce este rusesc: de la limbă la cultură, care există în Ucraina de secole, și interzicerea oamenilor să vorbească limba lor maternă”, a spus el la o conferință de presă după discuțiile cu ministrul de externe sud-african Naledi Pandor.

„În Ucraina, aceasta este o practică obișnuită. Atât fostul președinte [al Ucrainei, Piotr] Poroșenko, cât și actualul [Vladimir] Zelenski, care au fost aleși sub sloganul instaurării păcii, imediat după ce au fost aleși s-au transformat în președinți de război”, a spus Lavrov.

Înalt diplomatul rus a amintit că Ucraina a adoptat legi care interzic învățământul în limba rusă, mass-media în limba rusă, inclusiv legi care chiar interzic, de fapt, folosirea limbii ruse în viața de zi cu zi.

„Orice contact cultural legat de limba rusă este interzis. Și toate acestea sunt susținute de Occident. Așa cum Occidentul susține marșurile regulate ale neonazților cu svastici, cu simboluri de diviziune care au fost interzise de Tribunalul de la Nürnberg, recunoscut ca fiind criminal. Occidentul sprijină toate acestea”, a spus Lavrov.