Sepsi – FC Botoșani 0-1. Trei puncte mari

fc botosani

FC Botoșani a reușit să obțină trei puncte pe terenul formației Sepsi Sf. Gheorghe și revine pe locul 9. Antrenorul Liviu Ciobotariu a schimbat portarul iar austriacul Martin Fraisl a făcut un meci mare, fiind cel mai bun jucător al FC Botoșani.

FC Botoșani a început bine partida și a dat impresia unei echipe care și-a învățat bine lecția și care vrea toate cele trei puncte. După 15 minute în care FC Botoșani a avut inițiativa, gazdele au ieșit mai mult la joc. În minutul 23, Tandia șutează de două ori dar prima dată se opune Martin Fraisl după care mingea trece peste poartă. Trujic are prima șansă de gol a botoșănenilor dar reia slab și nu îl poate învinge pe goalkeeperul gazdelor.

În minutul 33, FC Botoșani reușește deschiderea scorului. Karaboue îi pasează foarte bine lui Golofca iar acesta marchează primul gol din acest sezon. Două minute mai târziu, Fulop trimite un șut-centrare de pe dreapta dar Ongenda și Golofca nu reușesc să împingă mingea în poartă. Fabbrini recuperează o minge în apropierea careului advers, șutează plasat dar portarul gazdelor prinde. Cu două minute înainte de pauză, Sepsi are șansa egalării dar F. Ștefan ratează o mare ocazie de gol.

Sepsi începe mai bine partea secundă și are două șanse de gol în primele 5 minute prin Simonovski și Tandia.

Golofca îi pasează foarte bine lui Fulop care scapă singur cu portarul advers dar nu reușește să marcheze.  În minutul 68, Simonovschi are o șansă uriașă de gol dar Martin Fraisl are o interveție extraordinară. Cu zece minute înainte de final, Nouvier șutează din careu dar Fraisl respinge spectaculos. În prelungiri, Tandia ratează egalarea iar FC Botoșani obține trei puncte mari la Sf. Gheorghe.

“În primul rând a fost un joc foarte greu. Sepsi e o formaţie foarte bună, poziţia lor nu este întâmplătoare. Trebuie să recunoaştem că am câştigat cu emoţii, cu şansă. Discutam cu Eugen, îi spuneam să nu fie supărat că noi am avut şansă. Sunt bucuros că am reuşit să câştigăm trei puncte. Am avut motive să fac modificări. În primul rând, a fost o stare de oboseală, unii jucători nu puteau să ducă ritmul. Lui Martin am vrut să îi dau o şansă, asta nu înseamnă că l-am scos pe Pap că a greşit. A fost decizia mea, am discutat şi cu Pap, i-am spus că vreau să îi dau o şansă şi lui Martin. Este un portar foarte bune, la antrenament trăieşte fiecare clipă. Am fost inspirat”, a spus Liviu Ciobotariu la Telekomsport.