Sentință după un accident mortal: tânărul șofer a scăpat cu suspendare

1-sentinta-dupa-un-accident-mortal-foarte-tanarul-sofer-a-scapat-cu-suspendare (1)

În urmă cu mai bine de doi ani, în decembrie 2019 mai exact, pe un drum județean din comuna Hănțești, județul Botoșani, Daniel T., un tânăr care pe atunci avea 20 de ani, circula la volanul unui VW Transporter. A încercat să depășească o căruță, pe lângă care se deplasa Constantin S., un bărbat de 57 de ani, din orașul Bucecea. Pe fondul nepăstrării unei distanțe de siguranță, conducătorul auto l-a acroșat pe pieton, impactul fiindu-i fatal.

La începutul acestui an s-a dat verdictul. Daniel T., scrie Monitorul de Suceava, a fost condamnat de Judecătoria Suceava la doi ani de închisoare, pedeapsa fiind suspendată condiționat pe durata unui termen de încercare de doi ani. Tânărul are impuse mai multe restricții și obligația de a efectua 70 de zile de muncă în folosul comunității.

Decizia Judecătoriei Suceava din data de 7 ianuarie nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Tânărul șofer nu era băut și avea permis de conducere. Daniel T. a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, iar până la o decizie definitivă a instanțelor de judecată se bucură încă de prezumția de nevinovăție.