Sensurile de mers pe malurile Bahluiului vor fi schimbate vara viitoare

trafic nicolina

Comisia de Circulatie a stabilit in unanimitate ca traficul se va decongestiona daca sensurile de deplasare pe malurile Bahluiului vor fi inversate. Modificarile vor fi facute peste un an. Cele mai importante aspecte pentru implementarea proiectului sunt legate de durata de punere in practica si de costurile implicate.

Beneficiile inversarii sunt legate de intoarcerile pe poduri, care s-ar face fara a se mai depasi axul drumului. Practic, vor fi doar viraje la dreapta. S-ar rezolva conflictele care apar in trafic in zona Serviciului Judetean de Ambulanta, Bulevardul Primaverii cu Splai Mal Drept, conflictul dintre Soseaua Nationala si Splai Mal Drept in zona Podului de Piatra. Cel mai important aspect, s-ar reduce traficul din zona Podu Ros pentru ca ar fi o artera continua de-a lungul Bahluiului iar tot traficul nu s-ar mai face in jurul intersectiei.

Radu Botez – viceprimar Iasi: „Nu am reusit anul acesta este deja prea tarziu, sa schimbam aceste sensuri. Am ajuns cu totii la concluzia ca aceasta schimbare a sensurilor pe malul Bahluiului, deci sa avem sens dinspre Podul de Piatra spre Tatarasi, pe Malul Stang al Facultatilor si invers pe Malul Drept, intoarcerea dinspre Tatarasi, este mult mai bine”.

Modificarile traficului pentru zona Nicolina – CUG vor fi effectuate dupa incheierea lucrarilor de reabilitare a Aleii Tudor Neculai. In plus, se doreste decongestionarea traficului prin refacerea trasesului pe la Hlincea a celor care vin dinspre Ciurea catre Iasi.

Radu Botez – viceprimar Iasi: „Noi am spus ca vor intra in vigoare aceste masuri pe Aleea Tudor Neculai, o zona cu trafic intens, paralela cu Soseaua Nicolina. Concomitent cautam si alte variante pentru a favoriza circulatia din zona Ciurea – Lunca Cetatuii spre oras, fara sa blocam Nicolina sau Bulevardul Poitiers, ambele zone fiind total blocate ci incercam o legatura spre strada Diminetii, de la Piata CUG, o legatura spre Spitalul de Recuperare si sigur zona Alexandru”.