Senatul a votat cresterea salariilor demnitarilor desi 4,5 milioane de romani traiesc in saracie

sedinta senat

Senatul a adoptat, miercuri, majorarea indemnizațiilor demnitarilor și creșterea sporurilor cu 25% pentru funcționarii publici implicați în procesul legislativ. Este vorba de indemnizațiile președintelui, miniștrilor, parlamentarilor, primarilor, președinților de consilii județene și locale precum și ale funcționarilor publici care îi deservesc pe aceștia.

Decizia Senatului a venit la două ore diferență de o decizie a Curții Constituționale prin care se declara neconstituțional un proiect de lege prin care se majorau salariile tuturor demnitarilor.

„Eu cred că trebuie să începem să învățăm să fim bogați și cinstiți și țara o va duce mai bine. Pentru mine nu mă avantajează o creștere de salariu că Dumnezeu m-a ajutat și am firma mea de 32 de ani și de acolo trăiesc, nu din ce se întâmplă la Parlament. Cred eu că trebuie să terminăm cu această gândire să nu se crească salariile la primari. Eu cred că trebuie să creștem cerințele pentru performanță și asta e foarte important”, a concluzionat Virgil Guran, președintele Comisiei de Muncă din Senat, la finalul ședinței de plen.