Senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași: „Spălați obrazul Iașului! Alexe, demisia! Alegeri anticipate la Consiliul Județean!”

costel alexe

„Ceea ce anticipam acum mai multe luni s-a întâmplat. Costel Alexe a devenit inculpat într-un nou dosar penal. Infractorul de la Consiliul Județean este acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu. Anterior, la sfârșitul lunii aprilie 2021 a devenit inculpat în dosarul în care este acuzat de luare de mită și instigare la delapidare. Cam acestea sunt lucrurile cu care se ocupă Costel Alexe. Două dosare penale din cauza cărora Iașul este făcut de rușine la nivel național.

Chiar ieri vorbeam despre ajutorul primit de județ din partea guvernului pentru a porni investițiile majore și credeam că lucrurile vor intra într-o zonă de normalitate astfel încât Iașul să nu mai aibă de suferit din pricina problemelor penale ale liderilor administrativi. Dar iată că m-am înșelat și o nouă bombă a zguduit din temelii administrația ieșeană. Ce credibilitate mai avem noi când mergem la București să susținem proiectele Iașului? Toți, dar absolut toți ne arată cu degetul și ne spun că nu există încredere în gestionarea corectă și legală a investițiilor nici la Consiliul Județean și nici la Primăria Iași.

După ce a devenit inculpat pentru o faptă comisă pe vremea când activa ca ministru al mediului, acum, s-a confirmat de către DNA că bam-bam Alexe s-a certat cu legea și la Consiliul Județean. Consider că aceste lucruri nu mai pot continua. Costel Alexe trebuie să demisioneze din fruntea acestei instituții cât mai repede. Iașul a fost suficient făcut de rușine la nivel național.

Următorul pas este organizarea de alegeri anticipate. Stagnarea dezvoltării Iașului trebuie să înceteze. Ieșenii au nevoie de lideri curați, competenți care să muncească în folosul și beneficiul comunității, nu în cel personal sau al grupurilor de interese.” a declarat liderul social-democraților ieșeni, Maricel Popa.