Senatorul Maricel Popa: „Cea mai mare sală polivalentă din țară va fi la Iași. Ministrul a confirmat astăzi finanțarea!”

sala polivalenta

„În urma întâlnirilor avute încă de dimineață cu autoritățile locale și ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) anunț cu mare bucurie că în acest an vor fi alocate #fondurile necesare pentru construirea sălii polivalente de la #Iași, cu o capacitate de peste 10.000 locuri. Execuția lucrării se va face prin intermediul Companiei Naționale de Investiții (#CNI), valoarea scoasă la licitație fiind de aproximativ 213 milioane de lei.


De asemenea, au fost primite asigurări ferme din partea ministrului Attila Cseke că, tot în acest an, va fi demarat un proiect de reabilitare și modernizare al Casei Pătrate, actualul sediu al Instituției Prefectului Județului Iași și al Consiliului Județean.


La această oră, particip, împreună cu ministrul Attila Cseke și prefectul Bogdan Cojocaru, la întâlnirea cu primarii din județul Iași în care se discută despre principalele oportunități de finanțare disponibile prin MDLPA. Astfel, administrațiile locale vor putea depune proiecte construcția de stații de reîncărcare electrice, achiziția de autobuze și microbuze electrice, construirea de piste pentru biciclete și reabilitarea de clădiri.

De asemenea, ministrul a precizat faptul că proiectele depuse prin Programul Național de Investiții (#PNI) se află în evaluare, iar selecția acestora va fi efectuată în mod transparent și corect, mai ales că documentațiile au fost depuse, în premierăm prin intermediul unei platforme electronice”, transmite senatorul Maricel Popa.