Senatorii au votat ca soferii bauti sau drogati care au fost condamnati sa redobandeasca permisul dupa 10 ani

Senatul a votat ieri legea prin care șoferii condamnați pentru conducerea vehiculelor băuți sau drogați pierd dreptul de a redobândi permisul pentru o perioadă de până la 10 ani.

101 voturi au fost pentru si niciun vot impotriva. Legea merge pentru decizie finala la Camera Deputatilor.

„Așa cum am promis, continuăm planul de măsuri pentru reducerea numărului de morți pe drumurile României, declasând-o de pe primul loc la decesele rutiere, în ultimii șase ani După Legea Anastasia, a venit, ținându-mi promisiunea, modificarea legislativă prin care șoferii prinși cu alcoolemie mai mare de 0,8/mie sau drogați nu mai pot redobândi permisul în decurs de până la 10 ani”, a precizat Robert Cazanciuc, senatorul PSD care a initiat Legea Anastasia.

Update: „Avand in vedere situatia noastra, in care ne aflam de atâția ani ca tara, eu cred ca masura este una care va duce la prevenție. Si eu cred ca odată ce vor apărea primele măsuri luate cu privire la acest aspect. Oamenii vor incepe sa realizeze ca, de fapt, nu mai este de glumit si ca pe urmatorii 10 ani nu vor mai avea dreptul de a conduce. Este un aspect care poate suna extrem de grav, insa pana nu incepem sa luam aceste decizii categorice si mai dure, noi nu vom evolua. Avem cel putin 10 ani de cand suntem locul 1 la numarul de accidente si de victime„, a decalarat Oana Baciu – Președinte Asociatia Nationala a Victimelor si Prevenirea Accidentelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *