Seminar despre siguranța alimentară la Iași
Astazi a avut loc la Iasi ”Seminarul Siguranță, Calitate și Profitabilitate în Industria Alimentară”. Seminarul a adus in prim-plan cele mai noi tendinte si solutii din domeniul sigurantei, calitatii si profitabilitatii din industria alimentara. Intrarea a fost libera iar participantii au obtinut la finalul manifestarii o diploma de participare.
Astazi au fost prezentate la Iasi o serie de metode de monitorizare a calitatii produselor alimentare, precum si factori cheie pentru a asigura un mediu sigur in industrie. Participantii au putut obtine informatii noi despre piata CEO, cerintele agriculturii ecologice, aspecte legislative dar si informatii privind planul de autocontrol si analizele aferente.
Mădălina Țacu, Inspector Certificat Organic
Scopul intalnirii de astazi este de a discuta si de a informa participantii spre certificarile ecologice care sunt in trend acum, despre managementul bunastarii animalelor si despre siguranta alimentelor nu in ultimul rand. Avem o multime de intrebari din partea lor, participanti sunt din cadrul institutiilor de stat si nu in ultimul rand foarte multi participanti din partea operatorilor, producatorilor locali si regionali.
In cadrul seminarului au fost prezentate ultimele noutati din domeniu.
Vlad Podoleanu, Manager Fabrica de făinuri proteice Vaslui
Suntem la acest eveniment cu colegii din departamentele de calitate si bunastare implicit iar eu ca si reprezentant pentru partea de rendering. Ce se intampla in rendering? Fostii operatori protan au devenit rendering iar noi procesam tot ce inseamna viscere, pene si sange pentru a obtine faina proteica utilizate in industria de pet food. Este ceva nou pentru multi dintre noi si pentru viitor clar. Avem si ferme de crestere, ferme proprii. Suntem foarte mandri de ferma de la Botosani une avem puiul zdravan moldovenesc. Ce incercam noi sa implementan si sa reeducam populatia din Romania. Stiti ca deja este invechita ideea cu puiul galben, puiul sanatos. Noi inca producem ca la bunica.
Participantii au avut ocazia sa intalneasca oameni cu interese comune si sa afla informatii noi.