Semaforul de la Expo Mobila, spaima soferilor

Mai multi soferi ne-au atras atentia in ultimele zile despre cozile interminabile de masini, care se intind, in special in orele de varf, din capat CUG pana in apropiere de cartierul Visoianu.

Conducatorii auto sustin ca dimineata, spre sensul de intrare in oras si dupa amiaza pe sensul de iesire, aproape 2 kilometri se parcurg in 15-20 minute.

Acestia au identificat cauza ambuteiajelor din zona, semaforul de la Expo Mobila, montat pentru a permite intrarea pe DJ 248 a masinilor din Valea Adanca.

„Pot sa inteleg ca dimineata, soferilor din Valea Adanca le era greu sa intre pe strada principala dar nu mai inteleg de ce mai functioneaza acest semafor spre dupa amiaza? Am drum zilnic aproape de capatul centurii, pierdem timpi importanti in acea zona. Care este logica in a opri cel putin 70 – 90 masini pe ambele sensuri, pentru a intra pe drumul principal 2-3 masini din Valea Adanca. Cam atatea masini vad dupa amiaza la acel semafor dinspre Valea Adanca. Cei din zona au si alte rute ca sa ajunga in oras, parca ar fi privilegeati”, ne-a scris N.Z, un sofer din Iasi.

Astazi, un alt sofer ne-a sesizat ca poluarea in zona creste absurd din cauza traficului si a masinilor oprite la semafoarele din zona Expo Mobila si Horpaz. Barbatul cere autoritatilor largirea strazii in zona Expo Mobila si calibrarea semafoarelor, in cazul in care nu se vrea desfiintarea acestora.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!