Semafoarele instalate de DRDP Iași pe DN 29A, jefuite în nici 24 de ore

Semafoarele au fost instalate de DRDP Iași miercuri, iar joi dimineață acestea nu mai funcționau, deoarece hoții au furat  bateria unuia dintre semafoare de pe partea dinspre județul Botoșani. Podul este foarte vechi și într-o stare extrem de proastă, astfel că se impune ca pe el să circule, alternativ, doar câte un vehicul, mai mic de 7,5 tone.

Miercuri, 2 august, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a instalat semafoare pentru restricționarea traficului pe podul de la Zvoriștea, de pe DN 29A, aflat la granița județelor Suceava și Botoșani.

„Expertul tehnic a stabilit semaforizarea și circulația pe mijlocul podului, astfel să circule câte un autovehicul. Podul are o lungime de 172 de metri și o lățime a părții carosabile de șase metri, a fost construit pe grinzi metalice în 1933 și nu a fost reabilitat sau modernizat”, au precizat reprezentanții DRDP Iași pentru presa din Botoșani.

Problema e că, la nici 24 de ore, semaforizarea de la podul peste Siret din Zvoriștea a fost compromisă, deoarece persoane neidentificate au sustras bateria unuia dintre semafoare de pe partea dinspre județul Botoșani. Anunțul a fost făcut de Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, care a sesizat inclusiv Poliția în vederea identificării autorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *