Selecție de amploare organizată de Ansamblul „Constantin Arvinte”

WhatsApp Image 2022-02-14 at 09.27.59

Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași organizează o amplă acțiune menită a descoperi copii talentați. În perioada 19-27 februarie, artiști consacrați ai instituției vor merge în 36 de localități din județ pentru a urmări elevi cu vârsta între 6 și 15 ani cu aptitudini în interpretarea vocală a cântecului popular. Copiii care se vor remarca vor participa la un spectacol concurs intitulat „Muguri de cântec românesc”, care va avea loc pe 19 martie.

La final se vor acorda cinci premii, constând în cântece (linie melodică și text) create de soliștii vocali ai ansamblului, Constantin Bahrin, Claudia Martinică, Simona Mazăre, Andrei Balan și Andrei Liță, aranjamentul orchestral fiind semnat de dirijorul Dumitru Lucaci. Cântecele vor fi înregistrate gratuit în studioul Ansamblului CJ Iași, cu acompaniament asigurat de orchestra instituției manageriate de coregraful Petre Șușu. Totodată, cei mai talentați dintre participanți vor putea fi cooptați în Ansamblul Folcloric de Copii și Juniori „Florile Moldovei” Iași.

Programul acțiunilor de selecție care vor fi organizate de Ansamblul „Constantin Arvinte” poate fi găsit pe pagina de facebook a instituției.