Şeful Vămii Iaşi, acuzat de luare de mită, iese din arest la domiciliu. Acesta va fi cercetat sub control disciplinar

Danut-si-Anisoara-Bolohan

Şeful Biroului Vamal de Frontieră va fi cercetat în continuare în stare de libertate. Magistraţii Tribunalului au respins ieri solicitarea procurorilor DNA de prelungire a arestului la domiciliu dispus împotriva lui Dănuţ Bolohan. Acesta urmează ca în următoarele 30 de zile să fie pus doar sub control judiciar. Aceeaşi măsură a fost dispusă şi în cazul celorlalţi inculpaţi din dosar.

Bolohan, alături de trei funcţionari din cadrul Biroului Vamal de Frontieră – Simona Andreica, Cristian Timofte şi Cristinel Tîrnovanu, au fost acuzaţi de procurorii DNA că începând din ianuarie anul trecut ar fi luat mită pentru a favoriza mai multe firme ce importau produse textile, încălţăminte tip sport şi parfumuri contrafăcute din Turcia.

Controlul vamal al camioanelor ce introduceau produsele în ţară era făcut doar formal, pe documente, fără a fi verificată şi încărcătura. În acest mod, se introduceau în România cantităţi mult mai mari de produse decât cele declarate în acte. Pentru fiecare camion intrat în vamă, funcţionarii încasau o mită în valoare de aproximativ 300 de dolari. În total, vameşii ar fi primit o sumă de 24.500 dolari. De cealaltă parte, statul ar fi pierdut 58 milioane lei prin neplata taxelor vamale la nivelul corect. În dosar sunt ceretaţi şi oamenii de afaceri Sebastian Ifrim şi Iulian Culipei, acuzaţi de dare de mită.