Seful USLIP Iasi acuza Inspectoratul Scolar si sustine ca a fost amenintat de ministrul educatiei

Sharing is caring!

Lupta pentru drepturile salariale ale profesorilor a intins nervii oamenilor la maxim. Sindicalistul Laviniu Lacusta sustine ca a fost amenintat de Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu. Conflictul a izbucnit din cauza faptului ca s-a cerut efectuarea drepturilor salariale castigate in instanta respectiv plata dobanzilor hotararilor judecatoresti.

Laviniu Lacusta, presdinte USLIP Iasi: “Asa cum se stie sunt hotarari pe care noi le-am finalizat inca din anii 2014 -2015, din pacate nici pana in acest moment banii nu sunt intrati sau au intrat doar partial. Saptamana trecuta am primit un telefon din partea doamnei Ministru Ecaterina Andronescu prin care eram amenintat sa nu mai fac nu stiu ce presiuni in ceea ce priveste plata acestor drepturi. Evident ca probabil facea referire la  faptul ca nu ar mai trebui sa comentez faptul ca se fac plati din punctul nostru de vedere, nelegale in ceea ce priveste drepturile cadrelor didactice la nivelul judetului Iasi”.

Presedintele USLIP Iasi acuza si Inspectoratul Scolar Judetean Iasi de faptul ca ar fi cedat in fata presiunilor de la Ministerul Educatiei de a reduce cheltuielile, desi profesorii au primit prin hotarare judecatoreasca si plata „dobanzii legale”.

Laviniu Lacusta, presedinte USLIP Iasi: “Au fost cerute ca in mai putin de 48 de ore, din nou, unitatile scolare sa prezinte catre Inspectoratele Scolare Judetene, cuantumul pe fiecare unitate pe doua coloane. Coloana dobanda renumeratorie si o coloana, dobanda  penalizatoare. Scolile s-au coformat, desi inuman, in mai putin de 24 ore li se cerea din nou o noua situatie. Unitatile scolare au transmis pe doua coloane, iar de aici au inceput sa apara problemele”.

USLIP Iasi a anuntat ca va intreprinde toate demersurile legale in instanta pentru ca membrii de sindicat  sa-si primeasca drepturile in conformitate cu dispozitivile hotararilor judecatoresti.

shares