Seful unui complex aparținând DGASPC Vaslui pus sub control judiciar pentru inselaciune

Şeful unui complex aparţinând Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui a fost reţinut de poliţişti şi plasat, joi, sub control judiciar pentru înşelăciuni comise în perioada 2019 – 2023.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, bărbatul este bănuit de săvârşirea infracţiunilor de folosirea funcţiei pentru favorizarea unei persoane, fals în declaraţii şi deturnarea licitaţiilor publice.

‘În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au stabilit că, în perioada 2019-2023, un bărbat, de 50 de ani, în calitate de şef al unui complex aparţinând unei subunităţi a unei instituţii publice, ar fi aprobat documente ce vizau achiziţia de diverse produse destinate utilizării în cadrul complexului, prin intermediul unei societăţi comerciale deţinute de membrii familiei sale. În baza probatoriului administrat, poliţiştii au luat faţă de persoana cercetată măsura reţinerii, pentru 24 de ore. Pe data de 14 martie, aceasta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile’, au transmis reprezentanţii IPJ Vaslui.

Poliţiştii continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, pentru stabilirea şi probarea întregii activităţi infracţionale a bărbatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *