Seful serviciilor secrete de la Chisinau avertizeaza ca Rusia planuieste invadarea Rep. Moldovei in 2023

Screenshot_20221219-200615_Chrome

Directorul Serviciului de Informatii si Securitate din Republica Moldova a spus intr-un interviu pentru TVR Moldova ca Rusia planuieste o invazie cu scopul de a face jonctiunea cu Transnistria, la inceputul anului 2023.

„Din informaţia pe care o deţinem noi, Federaţia Rusă intenţionează să meargă mai departe. Având scopul de a crea o joncțiune cu regiunea transnistreană, care este teritoriul Republicii Moldova, şi atunci cu o claritate putem spune că da, ei au intenţia să ajungă aici, să se conecteze. Ce va urma ulterior, intenţiile lor în raport cu Chişinăul, putem discuta, dar asta este un risc real şi foarte înalt”, a spus Alexandru Musteata.

La cateva ore, SIS precizeaza ca scenariul crearii unui coridor terestru pana in regiunea transnistreana este valabil si astazi dar depinde de evolutia conflictului din Ucraina.

Alexandru Musteata are 34 ani si de cand a fost numit in functie a oferit mai multe interviuri decat predecesorii sai la un loc.

Inainte sa fie seful SIS, lexandru Musteața, a activat anterior în cadrul Fundația Soros-Moldova, a oferit servicii de consultanță în cadrul Secretariatului Comitetului de Coordonare a Forumului Societății Civile al Parteneriatului Estic. De asemenea, a ridicat indemnizație de membru la Metalferos și salariul de consilier al prim-ministrei, Natalia Gavrilița.