Seful Regionalei CFR Iasi a fost achitat in dosarul de coruptie unde milionarul Calin Mitica era principalul acuzat

Tribunalul Cluj a decis ca faptele s-au prescris intr-un dosar de coruptie intrumentat de DNA incepand cu anul 2015, prin care omul de afaceri clujean Calin Mitica, patron al firmelor Remarul 16 februarie Cluj Napoca si Transferoviar era acuzat de mai multe infractiuni, de la spalare de mita si dare de mita in forma continuata, pentru a prinde un contract de zeci de milioane de euro cu Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători privind serviciile de Revizie tip R 7 la Automotoarele Desiro „Săgeata Albastră”, în valoare maximă de 220.990.260 lei și Revizie tip R8 la automotoarele Desiro „Săgeata Albastră”. 

In dosar a fost inculpat si Sorin Trandafirescu, actualul sef al Regionalei Iasi a CFR, fata de care procurorii au retinut fapta de trafic de influenta. Potrivit rechizitoriului făcut de procurori, Trandafirescu, care era la data faptelor director general adjunct al Departamentului de proiecte cu finanțare nerambursabilă din cadrul CFR SA, era acuzat de trafic de influență în cazul contractului de revizii pentru automotoarele Siemens Desiro (”Săgeata Albastră”) ale CFR Călători și reparatorul de material rulant din Cluj-Napoca. 

Procurorii au mai notat în rechizitoriu că, pentru serviciile sale, Sorin Alexandru Trandafirescu a primit, de la Transferoviar Grup SA, unde acționar majoritar este Călin Mitică, zece bilete de avion Iași-București, dus-întors, în valoare de 1.870 de euro.

„Există o decizie a CCR privind prescripția. Aș fi putut încă de anul trecut din februarie să invoc prescripția, dar nu am făcut-o, tocmai pentru a-mi dovedi nevinovăția”, spunea Sorin Tradafirescu anul trecut pentru Club Feroviar.

Decizia Tribunalului Cluj poate fi atacată cu apel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *