Seful PNL Timis, mazilit de partid dupa ce s-a opus parteneriatului cu PSD

Conducerea Partidului National Liberal a decis prin vot înlăturarea lui Alin Nica de la sefia PNL Timiș. 60 de membri ai partidului au susținut demiterea acestuia, în timp ce doar patru s-au opus deciziei. Motivul vine în urma opoziției liderului filialei judetene față de parteneriatul cu PSD stabilit la nivel central.

Acest parteneriat prevedea ca, partidele să meargă cu candidaturi comune la Primăria Timișoara, prin Nicolae Robu, și la șefia Consiliului Județean, print-un candidat din partea PSD, Alfred Simonis. La ieșirea de la sediul PNL din București, Alin Nica nu a oferit detalii legate de următoarele sale acțiuni, chiar dacă anterior anunțase că se va orienta spre un alt proiect de dreapta pentru o candidatură la președinția Consiliului Județean.

În timpul ședinței PNL, Alin Nica a criticat aspru conducerea partidului, în special pe Nicolae Ciucă despre care a spus ca este lipsit de experienta. Replica lui Nicolae Ciucă nu a întârziat să apară: „Cifrele arată clar că avem șanse foarte mari să câștigăm Timișoara. Uneori, e bine să ai mai puțină experiență în politică”.

„În repetate rânduri am atras atenția colegilor de la București că fac o greșeală și vând pe nimic o întreagă filială, însă, înclin să cred că interesele personale au fost deasupra intereselor Partidului Național Liberal. Timișoara și Timișul au fost și vor rămâne de dreapta, fără afinități socialiste sau nostalgii comuniste. Un exemplu simplu: președintele României, Klaus Iohannis, a obținut aici aproape 80% din voturile exprimate în turul doi al alegerilor prezidențiale. PSD nu a reușit vreodată să obțină la Primăria Timișoara un scor cu două cifre, de aceea preluarea ostilă a organizației locale PNL reprezintă un gest fără precedent, o umilire a liberalismului și a spiritului Timișoarei. Acest comportament al liderilor de la București va fi sancționat de electoratul de dreapta, majoritar în Timiș”, a scris ieri Nica pe pagina lui de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *